Vyplatí se fotovoltaika na rodinný dům?

Fotovoltaika pro rodinné domy je téma, o kterém se vzhledem k současné energetické krizi mluví stále častěji. Přeci jen, energie se zdražují a fotovoltaika nabízí řešení, kterým se dá tomuto zdražování vyhnout, nebo alespoň zajistit, že jeho dopady nejsou tolik drastické pro rodinný rozpočet. Velkým strašákem při pořízení fotovoltaiky je ovšem její pořizovací cena

Domácí solární elektrárna - jak to ale doopravdy je?

Fotovoltaická elektrárna pro rodinný dům může vypadat jako veliký zásah do rozpočtu, který se nemusí vyplatit, ovšem opak je pravdou! Ačkoliv je pořizovací cena fotovoltaiky vysoká, je to investice, u které je třeba brát ohled na dlouhodobé měřítko. Díky solárním panelům na rodinném domě můžete snížit svou závislost na dodávkách energie z distributorské sítě. Dobrý fotovoltaický systém jako například námi dodávaný systém Alpha Storion od německého dodavatele Alpha Ess Vám navíc umožní přes den vyrobenou energii uložit v bateriích a následně ji spotřebovat večer, po západu slunce, kdy většinou bývá potřeba nejvíce.

Kvalitní fotovoltaické panely se vyznačují svou nízkou degradovatelností v čase. Celý systém Vám tak bude sloužit mnoho let, díky čemuž se Vaše investice do fotovoltaiky navrátí. Bojíte se, že se budete brzy stěhovat a investice se Vám do té doby nestihne vrátit? Díky fotovoltaickým panelům na střeše se prodejní cena rodinného domu zvýší. Nemusíte se tak bát, že byste prodělali.

Šetrné k přírodě

Navíc je domácí fotovoltaická elektrárna šetrná k přírodě, jelikož nevypouští žádné emise CO2 a jiných skleníkových plynů, které jinak vznikají při výrobě energie pomocí spalování fosilních paliv ve velkých elektrárnách. Můžete tak bydlet výhodně i ekologicky zároveň. Při výrobě fotovoltaických panelů je navíc dbáno na jejich životnost a následnou recyklaci. Díky přísným normám na výrobu těchto panelů tak lze většinu materiálů zařadit do oběhu.

Ušetřete na nákladech díky dotaci

Díky tomu, že je fotovoltaika ekologická navíc spadá do státního dotačního programu Nová zelená úsporám. Můžete tak získat zpět až do 50 % výše nákladů do výše 225 000 Kč. Pořízení fotovoltaiky na rodinný dům tak nikdy nebylo snadnější! Můžete si tak pořídit svou malou domácí solární elektrárnu přímo na střeše Vašeho domu. A pokud Vaše střecha není pro fotovoltaiku vhodná, pro fotovoltaiku lze využít například i garáž, zahradní přístřešek a jiné volné plochy.

Dotace nová zelená úsporám

Stále váháte? Nevíte, jestli se ve Vašem specifickém případě fotovoltaika vyplatí? Nebo Vám je něco nejasné? Neváhejte nás kontaktovat a my Vám rádi poradíme a pomůžeme!