Pomocí hybridní solární elektrárny nebudete nikdy bez energie!

Rádi byste snížili Vaše výdaje za elektřinu a omezili svou závislost na dodavatelích energií, protože ceny neustále rostou, ale zároveň se bojíte, že kdybyste přešli na solární panely, mohli byste se ocitnout bez proudu pokud si to příroda usmyslí? Hybridní fotovoltaická elektrárna (HFVE) nabízí přesně to řešení, jaké hledáte

Co přesně tento hybrid přináší?

Hybridní fotovoltaická elektrárna na Vaší střeše je chytrým řešením, které je ideální pro rodinné domy. Zatímco normální solární elektrárna přebytek energie prodává distributorům, což je při dnešních cenách mnohdy i nevýhodné, hybridní solární elektrárny tento přebytek ukládají v bateriích pro Vaši pozdější potřebu. Baterie se tak nabíjí přes den, zatímco jste v práci, a po příchodu domů je vše připraveno.

Vše funguje tak, že fotovoltaický systém je připojen k elektroinstalaci domu. Dům si primárně bere svou energii z distribuční sítě, ale FV systém se tento odběr snaží nahradit. A tak měří vaši spotřebu a do instalace dodává potřebnou energii tak spotřeba ze sítě byla pokud možno nulová. Dá se to přirovnat k vodovodu o dvou rozdílných tlacích - vodu budete odebírat s toho který má větší tlak.

Co přesně tento hybrid přináší?

Investice, která se vyplatí!

Pořízení HFVE možná na první pohled vypadá nákladně. Ovšem díky úspoře účtů za elektřinu se během pár let proplatí, a dalších spoustu let Vám bude věrně sloužit. Baterie na bázi LiFePO4 (Lithium-železo-fosfát) jsou investicí na několik let, a i pokud Vám po několika letech odejdou, v celém systému stačí pouze nahradit baterii a můžete svou malou elektrárnu provozovat dál. Naše fotovoltaické systémy Alpha Storion s desetiletou zárukou na naši instalaci jsou od prověřeného německého výrobce Alpha Ess.

Navíc na hybridní fotovoltaickou elektrárnu můžete čerpat dotace od státu. Díky programu Nová zelená úsporám můžete požádat o dotaci až do výše 200 000 Kč a 50% nákladů na její zařízení. Přejít na zelené energie tak nikdy nebylo snadnější

Dotace na hybridní fotovoltaickou elektrárnu - Nová zelená úsporám

Šetřete baterii díky nejmodernějším systémům

Systém Alpha Storion je navržen tak, aby šetřil baterii a prodloužil tak její životnost až jak to jde. Disponuje chytrými funkcemi EMS, která zabraňuje přetěžování baterii a BMS, která vyrovnává využití jednotlivých článků v baterii, aby byla baterie zatěžována co nejrovnoměrněji. Zároveň disponuje funkcí Back-Up. To znamená, že v případě výpadku elektřiny z distribuční soustavy, můžete začít odebírat energii pro vybrané spotřebiče přímo z FV a to buď z baterii nebo přímo ze sluníčka. V tuto chvíli se vaše fotovoltaická elektrárna stane prakticky ostrovní.

Máte další dotazy? Potřebujete více detailů? Napište nám!

Pokud máte další dotazy, chcete se poradit ohledně instalace nebo podmínek, kontaktujte nás a my Vám rádi odpovíme na všechny Vaše dotazy. Naše firma funkcidomy.cz je na trhu už 7 let a prakticky od našeho počátku používáme produkty od firmy Alpha Ess. Máme tak s nimi bohaté zkušenosti. Vše Vám rádi předvedeme a pomůžeme Vám pro Vás vybrat a nainstalovat to nejvhodnější řešení!