Fotovoltaika a tepelné čerpadlo je správná kombinace

Zachovejte svůj komfort po celý rok. Staňte se pánem nad svou energií. Myslete na životní prostředí. Jak dosáhnout těchto tří cílů najednou v energetické správě vašeho domu? Nástrojem k tomu vám bude zajímavá kombinace fotovoltaiky a tepelného čerpadla. Taková spolupráce totiž reflektuje měnící se počasí během celého roku, a v každém okamžiku vám je tak schopna zajistit vytápění nebo chlazení téměř výhradně z vlastních zdrojů

Proč napájet tepelné čerpadlo elektřinou z fotovoltaiky?

Tepelné čerpadlo slouží nejen ke klasickému vytápění, ale umí také ohřát užitkovou vodu a v létě zase zajistit efektivní chlazení místností. Nemusíte přitom zvlášť investovat do klimatizace. Právě tyto technologie jsou energeticky velmi náročné. Pokud tedy nechcete pro jejich zajištění platit vysoké účty za elektřinu a být závislý na distributorovi, kombinace fotovoltaiky a tepelného čerpadla je ideální. Řídící jednotka zajišťuje vzájemnou spolupráci těchto technologií využívající přebytků vyrobené energie tak, aby se včas dostala do tepelného čerpadla a následně ostatních menších spotřebičů v domě.

Téměř celý rok si vystačíte s fotovoltaikou a tepelným čerpadlem

Dostatečnou produkci elektrické energie pro čerpadlo lze zajistit nejen v létě, kdy je její výroba největší ale také během podzimních či jarních dní. To umožňuje přeměna solární energie na tu tepelnou, která je s fotovoltaikou a tepelným čerpadlem velmi výhodná. Celkově lze všechny náklady na energie snížit až na 75 % původních nákladů. Jestli přece jenom budete nuceni využít elektřinu ze sítě, díky těmto technologiím máte možnost uzavřít výhodnější smlouvu s distributorem, aby vás případný nákup energie nepřišel příliš draho.

Celkově lze pomocí tepelného čerpadla a fotovoltaiky všechny náklady na energie snížit až na 75 % původních nákladů.

Realizujte zelené řešení a úsporně

Naše kombinace vám ročně umožní ročně ušetřit emise až 321 tisíc kilogramů CO2. Ten vzniká při běžném spalování fosilních paliv a jeho přímý dopad na globální oteplování je neoddiskutovatelný. S kombinací fotovoltaiky a tepelného čerpadla realizujete udržitelný projekt, aniž byste museli ze svých potřeb slevovat. Navíc díky současnému dotačnímu programu Nová zelená úsporám, můžete získat zpět až 170 000 korun za instalaci fotovoltaiky a tepelného čerpadla najednou.

Nová zelená úsporám

Vyřízení této dotace vám zařídíme. Pak bude zbývat už jenom krok k dokonalému tepelné optimalizaci vašeho domu po celý rok a v každé místnosti zvlášť podle vašich aktuálních potřeb. Zdroj k takové komplexní správě budete totiž mít v tepelném čerpadlu napájeném elektřinou ze solární energie.