Miniserver je srdcem automatizace

S našimi technologiemi Loxone uživatel nestojí nad technologickou propastí, kde se na jedné straně nachází on a na druhé jeho technologie. Flexibilní funkce Loxone miniserveru tuto propast dokonale vyplní. Vy tak můžete v běžné denní rutině využívat všechny možnosti domu na maximum. Miniserver je jakýmsi srdcem celého objektu, nezávisle na tom, zda bude zapojen v menším domku, několika patrové vile nebo komerční hale. Jako bezchybný parkovací asistent a autopilot v jednom. Náš Loxone Miniserver perfektně nastaví domácí prostředí v libovolném okamžiku dne. Pracuje jako centrální řídící jednotka, díky které funguje jeden spotřebič s ohledem na všechny ostatní a naopak.  Vás tato pokročilá správa domovních technologií nebude stát ani čas ani námahu.

Potřebuji ho i já? Rozhodně!

I v běžné domácnosti najdeme spoustu moderních spotřebičů, a to nemusíme být techničtí nadšenci. Jen si vzpomeňte, kolik různých spotřebičů jste dnes použili, nebo co vše se ještě chystáte udělat. Jak ale to, co máte doma, používat efektivně? K ovládání vám nebude stačit prolistovat návody k použití. Vy můžete všechnu svou starost s klidnou myslí přenechat Loxone Miniserveru.

 

 

Ať už jde o správu nad vaším bazénem či saunou, podlahovým topením nebo vzduchotechnikou.
A nejlépe všechno dohromady.

 

 

 

Co umí miniserver

Jeho široká škálovatelnost umožňuje i postupné rozšiřování funkcí. Vy se tak po vlastních zkušenostech rozhodnete, co má za vás obstarat. Můžete začít důmyslným ovládáním žaluzií a skončit až u komplexní automatizace celého domu. Bonusem navíc je prostor v rozvaděčích, který je při tomto řešení daleko úspornější.

Široká nabídka rozhraní miniserveru

Samotné zařízení nabízí hned několik druhů připojení. Jedná se jak o LAN připojení, 8 digitálních vstupů a 4 analogové výstupy, tak speciální Loxone Tree či Loxone Link.

Miniserver v základní výbavě umožňuje integraci primárních senzorů a prvků v domě. K jednomu zařízení však lze díky Loxone Link připojit až 30 Loxone Extensionů. Tyto extensiony umožňují speciální rozšíření funkcí miniserveru. Může se například jednat o jednoduché ovládání žaluzii, integraci klimatizace či sofistikované řízení domácí kotelny nebo sofistikované řízení závlahy manželčiny bylinkové zahrádky.

Technologie Loxon Tree propojuje Loxone Tree komponenty.
Díky této sběrnici tahání kabeláže připomíná větve stromů vyrůstajících z kmene stromů.

Díky tomuto řešení dosahuje až o 80 % méně práce s kabeláží. Na jednu „větev“ lze připojit až 50 zařízení.
Takové množství připojených zařízení dovoluje jednoduše řešit i složitě vypadající instalace.

 

Miniserver GO funkce miniserveru pro všechny

Dveře nejsou uzavřené ani těm zájemcům, kteří mají zájem o řízenou automatizaci ve svém stávajícím domě. Tato funkce Loxone miniserveru zabrání jakémukoliv sekání a bourání v domě. Přesto si budete moci dopřát nejmodernější chytrou správu.

 

 

Veškerá data jsou přenášena bezdrátově pomocí Mesh technologie k jednotlivým prvkům v budově a zase se k miniserveru vracejí. Stačí, aby byly připojeny k napájení.

Zde je jednoduchost předností

Vlastní konstrukce miniserveru je uzpůsobena k neustálému a náročnému provozu. Výrazně k tomu přispívá absence velkých pohyblivých součástek jako ventilátorů, které snadno způsobují komplikace. Technologie Loxone vás podrží v jakékoli době. Po odborné instalaci si už sami bude moci nastavovat různé režimy a dotvořit systém k obrazu svému. Budete se cítit jako by byl Loxone miniserver vytvořen pouze pro vás.

Vytápění dle individuálních požadavků

Jeden příklad za všechny může být správa vytápění. Když máte ve svém domě instalovaný Loxone miniserver, stačí zadat jednoduchý příkaz nebo zvolit vlastní režim a můžete mít v každém místnosti optimální teplotní prostředí. Jiné, když provádíte večerní hygienu a jiné, když vstáváte ráno do práce. Miniserver také vyhodnocuje předpověď počasí pro následující dny a v reálném čase uzpůsobuje vytápění v domě. To můžete být řešeno, jak klasickými radiátory, tak podlahovým topením. Právě u populárního podlahového topení se lze setkat s tzv. setrvačností. Ta způsobuje pomalejší změnu teploty v místnosti, než je tomu u klasických radiátorů. Proměnnou může být také tloušťka podlahy nebo venkovní teplota. Vy si však s Loxone Miniserverem vychutnáte předem definovanou teplotou v přesný čas.
 

Díky prediktivní logice kterou Miniserver vládne dokáže předvídat přesné doby nátopu. Váš pokoj bude nachystán v přesně stanovenou dobu na vámi zvolenou teplotu. Nebude docházet k přetopení místnosti ani k zbytečně brzkému zapnutí topení. Energie vložená do topení bude nejefektivněji využita a rozhodně se s ní nebude plýtvat.

Nebudete potřebovat pokojové termostaty, a aplikace s denními, týdenními režimy ve vašem smartphonu bude samozřejmostí.

Bude vaším parťákem i odborníkem pro chytrý dům

Výše byl zmíněn pouze jeden příklad komplexního fungování Loxone Miniserveru. Jeho možnosti však rozhodně nekončí přečtením tohoto článku. Jeho potenciál je takový, jak moc funkční dům požadujete. Představte si v mysli dokonalou řídící jednotku, která vám zajistí funkčnost všech technologií ve vašem domě. Z této představy je možné snadno vytvořit stejně krásnou realitu. Rovnici, čím více technologie, tím více starostí, přepisují schopnosti Loxone Miniserveru. Pomůžeme vám k takovému závěru dojít. Vyhraďte si plochu 16 cm na 9 cm. Více místa u nás miniserver nezabral. U vás tomu nebude jinak.