Instalujte sluneční elektrárnu na střechu a získejte vlastní nezávislost a komfort doma

Důvodů proč vážně uvažovat nad pořízením sluneční elektrárny na váš dům je hned několik. Na prvním místě se z velké části můžete zbavit závislosti na distribuční síti. Jelikož žijeme v energeticky nejisté době, což se promítá i do našich peněženek, je tento důvod určitě na místě. Může jít o dočasný výpadek nebo neúměrné zdražování elektřiny vyrobené v elektrárnách. Vy tak budete se svou vlastní sluneční elektrárnou do velké míry nezasaženi tuzemskými i globálními změnami na trhu.

Majitelem sluneční elektrárny se může stát každý

Dalším důvodem je samotný fakt, že vám sluneční paprsky dopadají na střechu bez dalšího využití. Proč zbytečně „plýtvat“ sluneční energií, když s její pomocí můžete vyrábět elektřinu i pro váš rodinný dům. Cokoliv, co právě teď zapnuté v zásuvce může být napájenou elektřinou ze slunečních paprsků. I když to může být překvapivé, za pěkného počasí zvládne sluneční elektrárna naprosto bezezbytku zásobit vaši síť, a dokonce ještě něco přeprodat distributorovi. Nejen že se stanete nezávislí, ale ještě si můžete finančně přilepšit.  Pokud by náhodou nebyla vaše střecha vhodná, panely lze umístit kdekoliv na vašem pozemku.

Energetické řešení, které neodsouvá přírodu na druhou kolej

Vzhledem k drtivým dopadům spalování fosilních paliv, jehož důsledkem je narušené životní prostředí ale i jejich nedostatek, je rozumné sáhnout po ekologickém a udržitelném řešení.  Při výrobě panelů se dbá jak na jejich životnost během provozu, tak i na následnou recyklaci. Na základě přísných norem obsahují jednotlivé solární články většinu materiálů, které je možné opět zařadit do oběhu. Nevyčerpatelný zdroj energie a žádné emise při výrobě, přesně takovou sluneční elektrárnu můžete mít u sebe doma. Dejte sbohem velkému úniku prachových částic a vypouštění CO2 do ovzduší způsobeným zastaralým spalováním tuhých paliv.

Sluneční elektrárna - ekologické energetické řešení

Různé technologie zapojení dle individuálních požadavků

Pokud očekáváte od slunečních panelů pouze ohřev vody, jedná se o poměrně jednoduchou technologii, která díky slunci zabezpečí ohřev tepelného tělesa bojleru, respektive vody uvnitř. Novější systémy však zabezpečí kromě teplé vody, produkci elektřiny jako takové a její rozvody po celém domě. Hovoříme zde o hybridních nebo ostrovních slunečních elektrárnách. Ty první kombinují příjem energie jak z fotovoltaiky, tak z distribuční sítě, avšak pouze v případě, že není výroba vaší elektrárny dostatečná. Ostrovní elektrárnu lze zase umístit všude tam kde nechceme nebo ani nemůžeme být k síti připojeni. Díky možnosti zapojení záložní baterie se vám ale energie jen tak neztratí.

Využijte dotační tituly na pořízení

Na investici do moderní sluneční elektrárny nejste sami. Jelikož si jejich benefity uvědomuje celá společnost, jsou pro zájemce připravené štědré dotační programy. Nově změněný program Nová zelená úsporám, který úspěšně funguje už několik let a má za sebou mnoho spokojených žadatelů, vstoupil do nového období. Přestože se předpokládá jeho platnost až do roku 2035, není nač čekat. Aktuálně totiž dovoluje požádat o podporu až do výše 50% nákladů, přičemž maximálně může jít o částku 200 000 kč. Nově se již nemusí jednat pouze o rodinné domy, ale také rekreační zařízení.

Dotace na sluneční elektrárny

Alpha Storion vám usnadní a zdokonalí správu sluneční elektrárny

K provozu sluneční elektrárny se kromě kvalitních solárních panelů vyplatí také investice do pokročilé správy výroby, rozvodu, uložení a přeprodávání elektrické energie. Vše zmíněné zvládá osvědčený systém Alpha Storion od německého výrobce Alpha Ess. Zajišťuje ochranu a odpovídající využití baterie na úrovni jednotlivých článků a řídí výrobu na základě aktuálního počasí i vašeho způsobu využívání.

Správa sluneční elektrárny

Firma nabízí nepřetržitý monitoring a přístup z jakéhokoliv zařízení na dálku - to jsou možnosti tohoto systému. Výsledkem je pak bezchybný provoz sluneční elektrárny po dlouhá léta, a tudíž spokojený uživatel. Bonusem navíc je moderní a vkusný design systému Alpha Storion. Zařaďte se i vy do řady racionálně uvažujících spotřebitelů, kteří si zabezpečí dodávky elektrické energie vlastní cestou díky sluneční elektrárně.